Helmikuun kehittäjätapaaminen karttakyselyistä

Asukkaiden ja yhteisön mielipiteillä ja kokemuksilla on tärkeä merkitys kaupunkien kehityksessä ja tutkimuksessa. Näkemyksiä ja kokemuksia on mahdollista kerätä erilaisin tavoin muun muassa verkossa toimivilla osallistumistyökaluilla. Helsingin kaupunki on käyttänyt jo useita vuosia työn tukena karttakyselytyökaluja, joiden avulla on saatu kerättyä varsin kiinnostavaa dataa.

Kaupunkipuistot-kyselyn tulokset ovat hyödyllisiä niin kaupungin työntekijöille kuin yhteisöllekin.

Mutta miten ja millaisia kyselyjä Helsinki on toteuttanut ja mitä kiinnostavaa erilaisten kyselyjen aineistoista voisi löytyä? Kyselyjä on tarkoitus tehdä jatkossakin. Tavoitteena on saattaa tulokset mahdollisimman kattavasti kaikkien vapaasti hyödynnettäväksi avoimena datana.

Seuraavassa Helsinki Loves Developers -tapaamisessa torstaina 1.2.2018 Laiturilla (Narinkka 2, Kamppi) esitellään, miten ja millaisia karttakyselyjä Helsingin kaupunki on toteuttanut sekä millaisia vastausaineistoja kyselyistä on syntynyt. Samalla esitellään, miten karttakyselyjä on jatkossa tarkoitus toteuttaa ja ideoidaan, miten karttakyselyjä voisi edelleen kehittää ja niistä saatavaa dataa hyödyntää.

Tilaisuus alkaa klo 15 ja päättyy noin klo 18.

Tilaisuuden ohjelma:

Ilmoittaudu mukaan

  • Tervetuloa!, Tanja Lahti, Helsingin kaupunginkanslia/HRI
  • Näkymiä Helsingin kaupungin karttakyselyihin ja aineistoihin – ennen ja nyt, Jenni Väliniemi-Laurson, Helsingin kaupunginkanslia
  • Kaupunkisuunnitteluviraston tekemät kyselyt kautta aikain, Liisi Ylönen, Helsingin kaupunki/Kaupunkiympäristö
  • Case Kaupunkipuistot-kysely ja vastaukset, Juha-Pekka Turunen, Helsingin kaupunki/Kaupunkiympäristö
  • Tauko
  • Karttakyselyt jatkossa, Petteri Laine, Helsingin kaupunginkanslia
  • Vastaavatko karttakyselyt vuorovaikutteisen suunnittelun haasteisiin?, professori Marketta Kyttä, Aalto yliopisto
  • Keskustelua / työpajailua

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Tilaisuus järjestetään lähtökohtaisesti suomeksi, mutta tarpeen mukaan esittelyjä ja keskusteluja voidaan käydä myös englanniksi.

Tapahtumassa on tarjolla pientä purtavaa, joten toivomme, että ilmoitat osallistumisestasi joko Facebookin tai Meetupin kautta.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kategoriat
avatar
Kirjoittaja
Tanja Lahti
1 kuukausi sitten
Sähköposti-ilmoitus kommenteista: tilaa tai peru tilaus