HRI:n sivusto uudistuu

HRI:ssa on parastaikaa työn alla suuri verkkosivu-uudistus, jossa hri.fi-sivusto päivitetään käyttämään 6Aika-yhteistyössä tehtyä uutta dataportaalipohjaa. Eri kaupunkien dataportaalit ja datojen metatietomallit yhdenmukaistuvat sen myötä, ja jatkokehitystä voidaan vastedes tehdä kustannustehokkaammin yhteistyössä.

Uudistuneessa hri.fi:ssä on kaikille käyttäjille avoimia analyyseja mm. aineistojen määristä sekä eniten sovelluksissa käytetyistä aineistoista.

Uusi sivusto toimii samalla tutulla peruslogiikalla kuin vanhakin sivusto. Uusina ominaisuuksina se mm. tarjoaa mielenkiintoisen näkymän erilaisiin analytiikkatietoihin, mahdollisuuden luoda aineistoille esikatselunäkymiä sekä lukea tiedostomuotoisia datoja sekä aineistojen metatietoja myös rajapinnan kautta. Sivustosta tulee aidosti responsiivinen, mikä helpottaa sen mobiilikäyttöä. Uusi sivusto tukee paremmin myös monikielisyyttä; jatkossa hri.fi:n sisällöt ovat entistä paremmin saatavissa englanniksi ja ruotsiksikin.

Sivustouudistuksen vuoksi nykyisessä hri.fi:ssä ei tämän vuoden puolella ole julkaistu uusia aineistoja. Myöskään jo avattuja aineistoja ei ole enää päivitetty vanhaan alustaan, vaan päivitykset on tehty suoraan kehitteillä olevaan uuteen sivustoon.

Uudistunut hri.fi julkaistaan helmikuun 2018 aikana.

Kategoriat
avatar
Kirjoittaja
Hami Kekkonen
2 viikkoa, 1 päivä sitten
Sähköposti-ilmoitus kommenteista: tilaa tai peru tilaus