HRI:n vuosi 2017: mielenkiintoisia data-avauksia ja kehittäjäyhteistyötä

HRI:n vuosi 2017 on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin, ja nyt ollaan jo maaliskuussa! HRI jatkaa toimintaansa entiseen malliin dataa avaten ja avattujen datojen hyödyntämistä edistäen.

Alkuvuoden aikana on ehditty avata ja päivittää jo useampia tietoaineistoja, kuten Espoon tapahtumarajapinta ja Helsingin laserkeilausaineistot. Lisäksi työn alla on monia mielenkiintoisia tietoavauksia. Kannattaa myös muistaa, että voit esittää toiveita avattavista datoista. HRI:n väki selvittelee toivottujen datojen saatavuuden ja avattavuuden.

Helsinki Loves Developers -kehittäjätapaamisia järjestetään keväällä kerran kuukaudessa Laiturilla Kampissa. Alkuvuoden tilaisuuksissa aiheina on ollut resurssienvarausrajapinta, 3D-kaupunkimallit sekä uudet tavat kerätä kaupunkidataa. HRI:n sivuilla julkaistaan yhteenvedot näistä tilaisuuksia. Huhtikuun kehittäjätapaamisen aiheena tulee olemaan Digitaalinen Helsinki ja Helsinki-sovellus, toukokuussa katuun ja pysäköintiin liittyvät datat ja kesäkuun teema paljastetaan lähempänä ajankohtaa.

Helmikuun avokonttorissa aiheena oli Helsingin 3D-kaupunkimallit. Kuva: Arend Oudman.

HRI jatkaa hyvää yhteistyötä muun muassa pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kanssa kannustajien opiskelijoita ja tutkijoita hyödyntämään avointa dataa eri käyttötarkoituksissa. Alkuvuoden aikana olemme kuulleet jo muutamasta uudesta avointa dataa hyödyntävästä sovelluksesta, joista voi lukea lisätietoa sovellusgalleriastamme.

Kuuden Suomen suurimman kaupungin yhteistyö avoimen datan parissa jatkuu aiempien vuosien tapaan 6Aika Avoin data ja rajapinnat -hankkeen merkeissä. Hanke on käynnissä vielä tämän vuoden keskittyen yhtenäisiin data- ja rajapinta-avauksiin sekä edistäen datojen löydettävyyttä ja hyödyntämistä. Tammikuun lopussa esimerkiksi päättyi avoimen datan idea- ja sovelluskilpailu DataBusiness Challenge, johon jätettiin yhteensä 42 mielenkiintoista kilpailutyötä. Parhaat kilpailutyöt palkittiin 15.2. järjestetyssä palkintogaalassa. 6Aika-hankkeessa tapahtui alkuvuodesta myös hieman henkilömuutoksia, ja Helsingin osahanketta koordinoi nykyään Kaisa Sibelius Forum Virium Helsingistä.

Mikäli haluat tietää lisää HRI:n tämän vuoden toiminnasta ja suunnitelmista, kannattaa tutustua HRI:n toiminta- ja taloussuunnitelmaan. 6Aika-hankkeen toiminnasta puolestaan löytyy hyvin lisätietoa muun muassa www.databusiness.fi-sivustolta.

HRI:n vuosi 2017

HRI:n suunnitelmista vuodelle 2017 voit lukea toiminta- ja taloussuunnitelmastamme.

Olethan muuten muistanut tilata HRI:n uutiskirjeen, joka kertoo sinulle kerran kuukaudessa ajankohtaiset asiat pääkaupunkiseudun avoimen datan rintamalta!

Antoisaa ja avointa yhdessätekemisen vuotta meille kaikille!

Yhteistyöterveisin,
Tanja ja Hami

Kategoriat
avatar
Kirjoittaja
Tanja Lahti
11 kuukautta, 1 viikko sitten
Sähköposti-ilmoitus kommenteista: tilaa tai peru tilaus