Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi visualisointi

Suomen sadan vuoden itsenäisyyden aikana on Helsinkiin ja pääkaupunkiseudulle muuttanut valtavasti väkeä, mutta mistä maakunnista ja milloin? Tietoa löytyy avoimena datana ja visualisointi onnistuu näppärästi esimerkiksi avoimen lähdekoodin ohjelmistoilla.

Helsinki Region Infoshare -palvelu teki Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi visualisoinnin menneen vuosisadan aikana maassamme tapahtuneesta valtaisasta muuttoliikkeestä. Visualisointi on tehty kaupungin asiantuntijoiden toimesta avoimen datan pohjalta ja avoimen lähdekoodin ohjelmistoilla.

Tällä visualisoinnilla HRI-palvelu haluaa tuoda esille, että pääkaupunkiseudulta ja Suomesta löytyy paljon arvokkaita, avoimia tietoaineistoja, joita kannattaa hyödyntää yhteiskuntamme hyväksi! Avoimen datan lisäksi meillä on myös runsaasti tiedon visualisointi- ja analysointityökaluja käytettävissämme, ja suomalainen osaaminen on huippuluokkaa. Visualisointi on hyväksytty Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmistoon.

Lämpimät onnittelut 100-vuotiaalle Suomelle!

 

Kuva Helsinkiin muuttaneet lääneittäin ja maakunnittain 1917-2016 -visualisoinnista.

 

Tutustu Helsinkiin muuttaneet lääneittäin ja maakunnittain 1917-2017 -visualisointiin. Voit kommentoida visualisointia joko alle tai lähettää sähköpostia osoitteeseen hri(at)hel.fi.

Kategoriat
avatar
Kirjoittaja
Tanja Lahti
4 viikkoa, 1 päivä sitten
Sähköposti-ilmoitus kommenteista: tilaa tai peru tilaus