Helsingin kaupungin asianhallintajärjestelmä Ahjon rajapinta

Ahjo-järjestelmä on Helsingin kaupungin asianhallintajärjestelmä, johon talletetaan viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) velvoittamat ja viranomaisen toiminnassaan tarvitsemat tiedot vireillä olevista ja jo ratkaistuista asioista.

Helsingin kaupungille vireille tulevat asiat kirjataan Ahjoon, jossa ne liikkuvat ennalta määritellyn prosessin mukaisesti tehtävästä toiseen, käsittelijältä toiselle, asian sulkemiseen ja arkistointiin saakka.

Kaikki toimielinten ja viranhaltijoiden päätökset laaditaan Ahjossa. Ahjoa käyttävät kaikkien kaupungin hallintokuntien päätösten valmistelemiseen ja käsittelemiseen osallistuvat henkilöt kirjaajasta pöytäkirjanpitäjään.

Ahjoon ei kirjata asioita, jotka kirjataan muihin erityisrekistereihin, esimerkiksi terveydenhoidon tai päivähoidon järjestelmiin.

Avoimena datana julkaistaan kaupunginvaltuuston, -hallituksen ja lautakuntien esityslistat ja pöytäkirjat liitetiedostoineen sekä viranhaltijapäätökset.

XML-tiedosto päivittyy kerran päivässä.

Data ja resurssit


Lähdeviite aineistoon

Lähde: Helsingin kaupungin asianhallintajärjestelmä Ahjon rajapinta. Aineiston ylläpitäjä on Helsingin kaupunginkanslia. Aineisto on ladattu Helsinki Region Infoshare -palvelusta 22.01.2018 lisenssillä Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen (CC BY 4.0).

Avainsanat

Lisätietoja

Kenttä Arvo
Ylläpitäjän www-sivut http://www.hel.fi/www/Helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/kaupunginvaltuusto/paatostiedotteet/
Ylläpitäjä Helsingin kaupunginkanslia
Virasto Helsingin kaupunginkanslia
Kategoriat Hallinto, Tietotekniikka
Julkaisupäivämäärä 2013-03-18
Päivityspäivämäärä
Ulkoinen linkki http://www.hel.fi/hel2/tietokeskus/data/helsinki/Ahjo/OpenAhjo-tiedonvalitysrajapintaratkaisu.pdf
Ulkoinen linkki (en)
Ulkoinen linkki (se)
Maantieteellinen kattavuus Helsinki
Maantieteellinen tarkkuus
Kuvaus (en) This dataset provides links to OpenAhjo, which is an API and a UI for accessing the decision-making material of the City of Helsinki.
Kuvaus (se)
Lähde
Aikasarja alkaa
Aikasarja päättyy
Aikasarjan tarkkuus
Otsikko (en) OpenAhjo API
Otsikko (se)
Päivitysväli päivä

Kommentit

Sähköposti-ilmoitukset kommenteista: tilaa tai peru tilaus.

Kommentoi

Sähköpostiasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *:llä.