Helsingin kaupungin koulurekisteri

Helsingin kaupungin koulurekisteristä löytyy tietoja Helsingin kouluista kaupungin perustamisesta (vuodesta 1550) lähtien. Koulurekisteri on Helsingin kaupunginkanslian kaupunginarkiston sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan yhteinen hanke. Koulurekisterin tietoja voi selata osoitteessa koulurekisteri.hel.fi.

Rekisteriin on koottu koulujen toiminnan kannalta olennaisia asioita, kuten koulujen nimenmuutokset, sijainnit ja tieto koulutyypistä eri aikoina. Rekisteristä löytyy lisäksi tietoa kouluun liittyvistä tapahtumista, kuten yhdistymisistä ja eroamisista. Rekisteristä löytyy myös koulujen omistajiin ja perustajiin liittyviä tietoja, koulurakennuksiin liittyviä tietoja sekä tiedot luokkien lukumääristä ja koulujen arkistojen sijaintitiedot.

Koulurekisteriin on tallennettu koulujen rehtorien nimet, mutta tietosuojasyistä saatavilla on ainoastaan yli sata vuotta sitten toimineiden rehtoreiden nimitiedot. Rekisteristä ei löydy tietoa yksittäisistä oppilaista tai opettajista.

Koulurekisterin tiedot on koottu arkistolähteistä ja kirjallisuudesta. Koulujen ajantasaisia tietoja täydennetään rekisteriin lukukausien alussa. Historiatietoja täydennetään ja korjataan tarpeen mukaan. Rajapinnan kautta on saatavilla aina tuorein koulurekisterin tietosisältö.

REST-rajapinnan tekniset tiedot: https://dev.hel.fi/projects/koulurekisteri/

Data ja resurssit


Lähdeviite aineistoon

Lähde: Helsingin kaupungin koulurekisteri. Aineiston ylläpitäjä on Helsingin kaupunginkanslia / Kaupunginarkisto ja alkuperäinen tekijä Helsingin kaupunginkanslia / Kaupunginarkisto sekä Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala. Aineisto on ladattu Helsinki Region Infoshare -palvelusta 15.12.2017 lisenssillä Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen (CC BY 4.0).

Avainsanat

Lisätietoja

Kenttä Arvo
Ylläpitäjän www-sivut https://koulurekisteri.hel.fi/
Ylläpitäjä Helsingin kaupunginkanslia / Kaupunginarkisto
Virasto Helsingin kaupunginkanslia / Kaupunginarkisto sekä Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Kategoriat Opetus ja koulutus
Julkaisupäivämäärä 21/06/2017
Päivityspäivämäärä
Ulkoinen linkki https://dev.hel.fi/projects/koulurekisteri/
Ulkoinen linkki (en) https://dev.hel.fi/projects/koulurekisteri/
Ulkoinen linkki (se) https://dev.hel.fi/projects/koulurekisteri/
Maantieteellinen kattavuus Helsinki
Maantieteellinen tarkkuus Piste
Kuvaus (en) Koulurekisteri is the school history database operated by the Helsinki City Archives. It is the most comprehensive listing available of the history of all schools in the City of Helsinki area, starting from the founding of the city in 1550 up to present data. School names, related schools, historical principals, different buildings and current school archive locations are all listed for historical research purposes. The Koulurekisteri UI is in Finnish, as it is geared towards local history aficionados. The UI uses a REST API that, however, can be used by English-speaking researchers.
Kuvaus (se)
Lähde Helsingin kaupunginkanslia / Kaupunginarkisto sekä Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Aikasarja alkaa 1550
Aikasarja päättyy
Aikasarjan tarkkuus vuosi
Otsikko (en) School history database
Otsikko (se)
Päivitysväli

Kommentit

Sähköposti-ilmoitukset kommenteista: tilaa tai peru tilaus.

Kommentoi

Sähköpostiasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *:llä.