Helsingin kaupungin ostot

Helsingin kaupungin ostot (palvelut, aineet ja tarvikkeet, käyttöomaisuushankinnat) vuodesta 2012 alkaen. Tiedoissa on mukana Helsingin kaupungin kaikki virastot ja liikelaitokset.

Helsingin kaupungin rakennusviraston (HKR), Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) ja Helsingin kaupungin rakentamispalvelun (Stara) tietoja ylläpidetään eri järjestelmissä kuin muita, joten niiden tiedot löytyvät kukin omalta välilehdiltään. HKR:n ja HKL:n osalta toimittajanumerot (ToimittajaNro) poikkeavat kaupungin muiden virastojen ja liikelaitosten numeroinnista, joten vertailussa ja yhdistelyssä tulee käyttää toimittajan Y-tunnusta.

Lisäksi HKR:n ja HKL:n kirjanpitotilit ja niiden numerointi (TiliNro ja Tili) poikkeavat kaupungin muiden virastojen ja liikelaitosten numeroinnista. HKR:n ja HKL:n taulukoissa on lisäsarake (sarake R), jossa on kaupungin tilikartan mukainen tilinumero; tämän tiedon avulla voi yhdistää HKR:n ja HKL:n tilitietoja kaupungin muiden virastojen ja liikelaitosten tietoihin.

Tiedot on poimittu ostolaskujen käsittelyjärjestelmistä palvelujen ja tarvikkeiden ostojen tileiltä, myös investointien / käyttöomaisuushankintojen tileiltä. Tiedot on poimittu lähdejärjestelmästä laskurivitasolla, jonka jälkeen ne on summattu (€) virasto-, toimittaja- ja tilitasoille.

Tietoihin on lisätty luokittelutietoja helpottamaan tietojen jäsentelyä. Toimittajat on luokiteltu kaupunkikonsernin sisäisiin ja ulkoisiin toimittajiin. Aineistossa on myös toimittajien Y-tunnukset. Tilit on luokiteltu päätasolla (Tiliryhmä1) asiakaspalveluiden ostoihin, muiden palvelujen ostoihin, aineiden, tarvikkeiden ja tavaroiden ostoihin sekä käyttöomaisuushankintoihin.

Tiedot mahdollistavat kaupungin virastojen hankintojen (ostojen) tarkastelun toimittaja- ja tilitasoilla. Suodattamalla tietoja voidaan vertailla ostojen toteutumia erilaisten tietojen perusteella.

Tiedot päivittyvät kuukausittain CSV-tiedostoon. CSV-tiedostosta puuttuu toistaiseksi Staran, HKL:n ja HKR:n tiedot. Lisäksi vuodet 2012-2014 on avattu Excel-tiedostona, jossa tiedot ovat vuositarkkuudella.

Data ja resurssit


Lähdeviite aineistoon

Lähde: Helsingin kaupungin ostot. Aineiston ylläpitäjä on Helsingin kaupunginkanslia ja alkuperäinen tekijä Helsingin kaupunginkanslia, Helsingin rakennusvirasto, Helsingin kaupungin liikennelaitos ja Stara. Aineisto on ladattu Helsinki Region Infoshare -palvelusta 22.01.2018 lisenssillä Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen (CC BY 4.0).

Avainsanat

Lisätietoja

Kenttä Arvo
Ylläpitäjä Helsingin kaupunginkanslia
Virasto Helsingin kaupunginkanslia
Kategoriat Hallinto, Talous ja verotus
Julkaisupäivämäärä 03/11/2014
Päivityspäivämäärä 24/01/2017
Ulkoinen linkki
Ulkoinen linkki (en)
Ulkoinen linkki (se)
Maantieteellinen kattavuus Helsinki
Maantieteellinen tarkkuus Kunta
Kuvaus (en) This dataset provides data on the City of Helsinki’s procurements beginning from 2012. The data includes all municipal departments and unincorporated business entities. The data has been compiled directly from the purchase invoicing system of the City of Helsinki.
Kuvaus (se)
Lähde Helsingin kaupunginkanslia, Helsingin rakennusvirasto, Helsingin kaupungin liikennelaitos ja Stara
Aikasarja alkaa 2012
Aikasarja päättyy
Aikasarjan tarkkuus vuosi, kuukausi
Otsikko (en) City of Helsinki procurements
Otsikko (se) Helsingfors stads inköpsfakturor
Päivitysväli kuukausi

Kommentit

Sähköposti-ilmoitukset kommenteista: tilaa tai peru tilaus.

Kommentoi

Sähköpostiasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *:llä.