Seutukartta

Seutukartta on Helsingin seudun neljäntoista kunnan tiedoista koottu yleispiirteinen kartta-aineisto. Kartta on jaettu maankäyttöä (rakennettu alue, rakentamaton alue, teollisuusalue, vesialue), liikenneverkkoa ja hallinnollisia aluejakoja kuvaaviin osiin.

Seutukartassa on myös ruutuaineisto (2 km, 1 km, 500 m, 250 m ruudut) sekä kaksi rasterikarttaa, joista on julkaistu yleispiirteinen ja tarkempi versio. Rasterikarttojen teemoina on maankäyttö ja liikenne.

Aineistoa ylläpitää ja yhtenäistää vuosittain Helsingin kiinteistöviraston kaupunkimittausosasto (KMO) yhteistyössä HSY:n ja seudun kuntien mittaustoimien organisaatioiden (Espoo, Vantaa, Kauniainen, Tuusula, Nurmijärvi, Kirkkonummi, Kerava, Järvenpää, Vihti, Pornainen, Mäntsälä, Hyvinkää ja Sipoo) kanssa.

Seutukartta on yksinkertaistettu pohjakartta, jonka mittakaava on 1:40 000. Aineistoa suositellaan käytettäväksi mittakaavassa 1:10 000 - 1:50 000.

Aineiston kuvaus:
http://ptp.hel.fi/avoindata/aineistot/Seutukartta_aineistokuvaus.pdf
http://ptp.hel.fi/paikkatietohakemisto/?id=30

Aineiston muoto:
MapInfo, vektorimuoto (.tab), koordinaatisto ETRS-GK25 (EPSG:3879).

Ominaisuustiedot: Maankäyttö, hallinnolliset ja tilastolliset osa-aluejaot, tieluokat, kohteiden nimistö (suomi, ruotsi).

Lisätiedot Helsingin kaupunkimittausosasto paikkatieto.kmo@hel.fi
Lisätiedot HSY sepe@hsy.fi

Oheisessa Excel-tiedostossa on Helsingin vuoden 2016 aluejaot, jossa on kaikki aluetasot. Tiedostossa on Seutukartan aluekoodit, Helsingin virallinen aluenimistö sekä Tilastokeskuksen aineistoissaan käyttämä koodi+nimi. Toisena aineistona on omilla välilehdillään osa-alueiden ja pienalueiden postialuekoodit. Varsinkaan osa-alueet eivät mene kaikilla alueilla täsmällisesti postialueiden sisään (ks. kartta).

Data ja resurssit


Lähdeviite aineistoon

Lähde: Seutukartta. Aineiston ylläpitäjä on Helsingin kaupunkiympäristön toimiala / Kaupunkimittauspalvelut ja alkuperäinen tekijä Helsingin kaupunkiympäristön toimiala / Kaupunkimittauspalvelut yhdessä HSY:n ja alueen muiden kuntien mittausorganisaatioiden kanssa. Aineisto on ladattu Helsinki Region Infoshare -palvelusta 17.11.2017 lisenssillä Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen (CC BY 4.0).

Avainsanat

Lisätietoja

Kenttä Arvo
Ylläpitäjän www-sivut http://kartta.hel.fi/avoindata
Ylläpitäjä Helsingin kaupunkiympäristön toimiala / Kaupunkimittauspalvelut
Virasto Helsingin kaupunkiympäristön toimiala / Kaupunkimittauspalvelut
Kategoriat Kartat ja paikkatieto
Julkaisupäivämäärä 2012-01-03
Päivityspäivämäärä 12/09/2016
Ulkoinen linkki http://ptp.hel.fi/avoindata/aineistot/Seutukartta_aineistokuvaus.pdf
Ulkoinen linkki (en)
Ulkoinen linkki (se)
Maantieteellinen kattavuus Helsingin seutu (kaikki), Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Nurmijärvi, Mäntsälä, Sipoo, Pornainen, Tuusula, Vihti
Maantieteellinen tarkkuus Seutu, Kunta, Tilastoalue, Ruutu, Piste, Polygoni
Kuvaus (en) This dataset provides a map of the Helsinki region.
Kuvaus (se)
Lähde Helsingin kaupunkiympäristön toimiala / Kaupunkimittauspalvelut yhdessä HSY:n ja alueen muiden kuntien mittausorganisaatioiden kanssa
Aikasarja alkaa
Aikasarja päättyy
Aikasarjan tarkkuus
Otsikko (en) Helsinki Region Map
Otsikko (se) Karta över Helsingforsregionen
Päivitysväli vuosi

Kommentit

Sähköposti-ilmoitukset kommenteista: tilaa tai peru tilaus.

Kommentoi

Sähköpostiasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *:llä.