HRI-verkkopalvelun kuvaus

Helsinki Region Infoshare -verkkopalvelu sisältää pääkaupunkiseudun kaupunkien tuottamia tai keräämiä julkisia tietoaineistoja avoimena datana. Tarjolla on monenlaista tietoa Helsingin seudusta, sen asukkaista ja palveluista: mm. tilasto- ja ennustetietoa, paikkatietoa ja erilaisia karttoja. Palvelu sisältää tietoa tarjottavista tietoaineistoista ja ohjaa tiedosta kiinnostuneen datan lähteille.

HRI-verkkopalvelun tekninen kuvaus (englanniksi) Lataa pdf-tiedosto

Verkkopalvelusta voi vapaasti hakea ja ladata tietoaineistoja hyödynnettäväksi. Lisäksi voi antaa palautetta tietoaineistosta, käydä tietoaineistoihin liittyvää keskustelua sekä toivoa uusia avattavia tietoaineistoja. Palveluun voi myös ilmoittaa avoimen datan hyödyntämisesimerkkejä, kuten sovelluksia ja visualisointeja. Sivuilla on ajankohtaista tietoa Helsinki Region Infoshare -palvelusta sekä avoimesta datasta, datan avaamisesta ja hyödyntämisestä yleisesti.

Tarjolla on sekä tiedostomuotoista, ladattavaa dataa että eri ohjelmointirajapintojen kautta käytettävää dataa.

  • Tilastomuodossa oleva data on XLS-, PC-AXIS- tai CSV-muotoista.
  • Kartta-aineistot ovat KML-, Esri Shape (SHP) tai MapInfo (TAB) -muodossa.
  • Ohjelmointirajapintojen kautta saatava data on esimerkiksi JSON- tai XML-muodossa.

Verkkopalvelu on kaikille avoin, eikä sen käyttö edellytä rekisteröitymistä. Palvelu on suunnattu kaikille tiedonhalusille: niin kaupunkien työntekijöille, datan soveltajille, opiskelijoille, opettajille, toimittajille kuin yrittäjillekin.

Verkkopalvelun keskustelualueella voi ehdottaa, mitä verkkopalvelulta ja sen sisällöltä toivoisi jatkossa. Tervetuloa keskustelemaan!

avatar
Kirjoittaja
HRI
6 vuotta, 11 kuukautta sitten