HKO:n konserttien esitetyimmät säveltäjät

HKO_säveltäjät

Visualisoinnilla voi tarkastella ja vertailla Helsingin kaupunginorkesterin (HKO) esitetyimpien säveltäjien esitysmääriä eri vuosikymmeninä. Visualisointiin on valittu säveltäjät, joiden teoksia on esitetty vähintään 50 konsertissa jonkin vuosikymmenen aikana.

Tekijän blogikirjoitus visualisoinnista:
https://blogs.aalto.fi/suoritin/2013/12/12/data-from-the-helsinki-philharmonic-orchestra/

Kommentit

Siiry viimeiseen kommenttiin.
 1. Hei

  Olen aika onneton tietokoneasioissa, joten en ymmärrä miten pitää menetellä saadakseen tietoa rakentamastasi visuaalisesta esityksestä. Sorry…
  Minua kiinnostaa se, miten Franz Liszt sijoittuu tässä “suosituimmuuskilpailussa” vuosien 1882-1939 välisenä aikana. Erityisen hyödyllinen olisi tieto eri ajanjaksoilla, ts. muuttuiko hänen sävellystensä esitystiheys väleillä 1882-1886, 1886-1914, 1914-1919 ja 1919-1939. Voitko auttaa?

  Terveisin,
  Margit Rahkonen

  • Visualisoinnin vasemmassa laidassa on lista säveltäjistä. Siinä on valmiiksi valittuina Bach ja Sibelius. Kun otat rastit heidän kohdaltaan pois ja ruksitat Lisztin, saat pelkästään hänen teostensa esityslukumäärät.

   Ylemmässä graafissa vaaka-akselilla on vuosikymmenet ja pystyakselilla valitun säveltäjän teoksen / teoksia sisältävien konserttien lukumäärä. Lisztiä on esitetty selvästi eniten 1890-luvulla.

   Alemmassa graafissa vaaka-akselilla on niin ikään vuosikymmenet ja pystyakselilla konserttien lukumäärä prosentteina kaikista esitetyistä teoksista.

   Plotted data -välilehdeltä nämä samat tiedot löytyvät numeerisina.

 2. Visualisoinnin uusi osoite on 29.4.2015 lähtien https://ttso.shinyapps.io/helsinkiphil/

Sähköposti-ilmoitus kommenteista: tilaa tai peru tilaus